Tankar kring en bild #4 – Hunden i Jiaojaing

Inlägg av den 29 jan, 2015 | 18 kommentarer

Bakgårdshunden i Kina

Denna bild tog jag när jag gick runt och spontant letade motiv i staden Jiaojiang i Kina och är av typen ”snabba på för f-n” innan hunden ser mig, hoppar ner och motivet är borta för gott. I situationer som denna gäller det att vara beredd och ha kamerainställningarna rätt.

Det första som slog mig och fick mig att stanna upp, backa några steg och gå in i gränden var färgskalan, tonen i hela bilden. Hundens ljusbruna och grå färg matchar trädetaljerna och betongens färger perfekt. Även hundens lite rufsiga utseende och attityd matchar den grova, grå omgivningen. Detaljerna som kvasten, brädorna och veden och hunden som så fint sitter på rätt plats ser nästan iordningställt och arrangerat ut.

Bilden togs i liggande format men jag har valt att beskära bilden och ta bort en del av betongbänken för att minska obalansen som annars blev märkbar.

Jag lyckades knäppa iväg 4-5 bilder innan hunden fick syn på mig och rusade fram för att nyfiket se vad jag höll på med.

kinahunden_1
Att gå runt och fotografera utan något direkt mål är något jag gillar – det som händer – händer. Att ibland få syn på ett guldkorn som jag tycker detta är och dessutom lyckas fånga det på bild förgyller vandringen desto mer.

Kina som land att fotografera i tillför en annan dimension. Och det är att allt inte är förutbestämt som här hemma där man ofta kan förutse vad som händer och när. Det beror till största del på att vi lärt oss ”hemmamiljön”.
Det är inte specifikt för Kina men det är just där jag upplevt detta oförutsedda mest. Liv, rörelse, fattigdom, smuts, plötsliga händelser, rikedom, färger, allt på en gång.

 

Inställningar och utrustning:

Nikon D800e

Nikon 50mm f/1.4

 • 1/160 sek
 • f/6.3
 • ISO250
 • 50mm
 • Handhållet

 

Plats och tid:

Jiaojiang, Taizhou Kina

16:e juni 2013 15:30

 

18 Kommentarer

 1. Fantastiskt fin !!

 2. Jättefin bild!

 3. Underbar bild med fantastiska harmonierande färger! Hade du inte berättat om bilden hade jag absolut trott att den var arrangerad.

  • Hej Cecilia

   Tack för den fina kommentaren!
   Ja, eller hur – det är lite stilleben över den.

   Thommy

 4. Så fin bild med fina behagliga färger. Hunden ser ut att fundera på vad den ska hitta på härnäst. Bra fångat!
  /Lena

  • Hej Lena

   Tack för kommentaren!
   Den sprang faktiskt fram till mig efter fotograferandet.

   Thommy

 5. Kan bara hålla med… en fantastiskt fin bild

 6. Jeg bruker ofte ha kameraet i program for blenderprioritet når jeg går slik. Da er man tryggere på at eksponeringen sitter. Tar noen prøve”skudd” av og til for å sjekke histogrammet. Manuelt ville ikke fungert for såkalte ”snap shots” for meg. Det er jeg ikke dyktig nok til 🙂

  Flott bilde og bra sett 🙂

  • Hej Jørn

   Ja, bländarprioritet är vad jag också kör på.
   Tack för kommentaren!

   Thommy

 7. Mycket fin bild! Trodde den var arrangerad först men där ser man!

 8. Underbar bild 🙂

 9. Härlig bild med fina färger! Det är min typ av fotografering också… att fotografera det som fångar ögat.

  • Hej Anki

   Tack för din fina kommentar och välkommen till bloggen!

   Thommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ

Få varje nytt blogginlägg levererat till din Email

Gör som andra - Följ mig: