Tankar kring en bild #21 – Fönstret

Inlägg av den 4 jun, 2015 | 2 kommentarer

Fönstret vid Fiskehamnen

 

Veckans bildtanke är tagen i samband med en fisketur till Fiskehamnens område i Göteborg. Där fiskebåtarna lastar av fisk i Göteborg finns en lång kaj och bryggor. Det är ett ställe där det sportfiskas en del speciellt på helger och dagar när fiskebåtarna inte är i hamn.
Bilden är i sig inget märkvärdigt eller unikt men stämningen i den gör bilden mer attraktiv än den kanske borde vara.

Jag såg fönstret på andra våningen av en byggnad tillhörande någon fiskhandlare och tyckte ljuset och stämningen skulle kunna göra sig på bild.

Rummet i fönstret fick mig att fundera om detta kunde vara fiskearbetarnas fikarum. Och flaskorna i fönsterkarmen kvarglömda fikaflaskor tidigare fyllda med mjölk eller saft.
Vad satt de och pratade om under fikapauserna? Hur mycket fisk det fanns förr i tiden? Vad som händer med nya EU-kvoten på torsk eller kanske inte fiske överhuvudtaget pratades om utan hellre resultatet i melodifestivalen?

Färgerna som dominerar är den kalla blå färgen på fönstret och den gula varma färgen från solen som kommer in igenom ett annat fönster. Det som skiljer sig från huvudfärgerna är några av flaskorna i fönstret. Och flaskorna tillför även annan form än de raka linjerna som resten av bilden består av.

 

Fönstret_1.jpg

 

 

Inställningar och utrustning:

Nikon D300

Nikon 17-55mm  f/2.8

1/60 sek

f/2.8

ISO160

55 mm

 

Plats och tid:

Göteborg – Fiskehamnen

2:e juli 2008 20:46

 

Summering

Om en bild tilltalar dig genom att du känner något för bilden, stanna upp och fundera vad som talar till dig. Det kanske är något du kan framkalla och kan förmedla till andra som ser bilden.
Det behöver inte alltid vara något vackert eller tilltalande estetiskt. Det kan vara nog så intressant med en stämning i en bild.

 

2 Kommentarer

  1. Stämningsfull, suggestiv bild med vackert ljus!

    • Hej Cecilia

      Tack för kommentaren 🙂

      Thommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ

Få varje nytt blogginlägg levererat till din Email

Gör som andra - Följ mig: