Lightroom Plugins – JF Flickr & Facebook

Inlägg av den 27 sep, 2015 | 0 kommentarer

JF – Flickr & Facebook plugins

 

Som standardplugins i Lightroom ingår två av de största bilddelnings- och sociala tjänsterna Flickr och Facebook. Dessa standardplugins är dock ganska simpla och inställningsmöjligheterna är få. Om du ofta publicerar bilder från Lightroom till Facebook och/eller Flickr och vill kunna göra mer innan publicering, rekommenderar jag er att ta en titt på Jeffrey Friedl’s Flickr och Facebook-plugins.

Dessa två plugins installeras som vanligt via pluginhanteraren, se tidigare inlägg. Och de hamnar sedan under publiceringstjänster som två nya tjänster. Se nedan…

Lightroom-cc-6-plugins-flickr-facebook-01.JPG

 

Är du sedan nöjd med funktionaliteten och vill använda de nya pluginsen är det ingen större mening att låta standardtjänsterna Facebook och Flickr vara kvar. Du tar enkelt bort dem från listan genom att avaktivera dem i pluginhanteraren. Se nedan..

Lightroom-cc-6-plugins-flickr-facebook-05.JPG

 

 

För er som inte är helt familjära med vare sig Flickr eller Facebook kommer här en liten sammanfattning:

 

flickr-icon.jpg

Flickr är en webbtjänst för uppladdning av digitala bilder och videofilmer i privata eller publika fotoalbum. Flickr är även en community som gör det möjligt för användare att skapa och använda sig av diskussionsgrupper samt kommentera bilder och videoklipp. Man kan skapa ett Flickr-konto eller logga in med facebook eller google för att ha ett konto på Flickr.
Som användare får du 1,000 GB gratis fotolagring och Flickr hjälper dig dessutom att automatiskt säkerhetskopiera hela din samling.

 

 

 

facebook-logo1.jpgFacebook är ett socialt medium eller en social nätverkstjänst. Användarna kan skapa en personlig profil, lägga till andra användare som vänner och utbyta meddelanden, samt få automatiska meddelanden när någon postar meddelanden eller media på deras profil. Dessutom kan användare ansluta sig till intressegrupper och ladda upp bilder och dela med vänner eller grupper.

 

 

 

JF Flickr

JF:s Flickr-plugin hämtar du här
Jag rekommenderar att du läser Jeffrey’s publiceringsguide till Flickr så du slipper obehagliga överaskningar när det gäller delning eller visning av dina bilder.

 

JF Facebook

JF:s Facebook-plugin hämtar du här
Rekommenderar även här att du läser Jeffrey’s publiceringsguide till Facebook så du slipper obehagliga överaskningar.

 

När du installerat endera av pluginsen ovan eller till och med bägge, högerklickar du på var och en och väljer ”Redigera inställningar” eller klickar på texten konfigurera längst till höger på tjänsten.

Lightroom-cc-6-plugins-flickr-facebook-02.JPG

 

Då kommer du till ”Lightroom Publishing Manager”. Som du ser i bilderna nedan så det tillkommit ett antal nya rader(i röda inramningen) och under dem nya konfigurationsmöjligheter för både Flickr och Facebook.

Lightroom-cc-6-plugins-flickr-facebook-04.JPG

Lightroom-cc-6-plugins-flickr-facebook-03.JPG

 

Summering

Varför använda Lightrooms Publiceringstjänster snarare än att exportera ett foto och sedan gå till Facebook eller Flickr och sedan ladda upp därifrån?
Först och främst så sparar du tid när du väl installerat, konfigurerat och lärt dig pluginen. Ännu viktigare, du kommer att spara hårddiskutrymme eftersom du inte skapar separata filer på din dator som du gör när du exporterar från Lightroom. Så ge det ett chans och ta en närmare titt på alla olika inställningar och val du kan göra.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ

Få varje nytt blogginlägg levererat till din Email

Gör som andra - Följ mig: